Natuur

‘De beestige bomenwandeling’ Kelchterhoef

juli 6, 2020

De afgelopen maanden werd er door Corona heel wat afgewandeld en gefietst. Ook ik trok er vaak te voet op uit, maar eigenlijk wandel ik door onze Storm alle dagen.

Zaterdag 4/7 mocht ik mijn bubbel nog eens uitbreiden en ging ik wandelen met vrienden en hun kindjes. Ik werd verwacht in Kelchterhoef voor ‘De beestige bomenwandeling’.

‘Kelchterhoef is een gezinsvriendelijk wandelpark in het Limburgse Houthalen-Helchteren. Het park ligt in het midden van ‘de Wijers’ en je kan er genieten van de natuur maar je kan er ook een lekker hapje eten. Dit bos is één van de oudste bossen in Limburg en het water oversteken doe je via een vlonderpad, vakantiegevoel gegarandeerd!
Er zijn 5 uitgestippelde wandelroutes, waarvan wij de kinderwandeling van 2.1 km uittesten.’

We spreken af op de parking en van daaruit gaan we op zoek naar de ‘groene blokjes’ die ons de weg moeten wijzen. Norbert de eik staat aan het begin van de wandeling, hij is 750 jaar oud en woont al sinds de 13de eeuw in Kelchterhoef. Hij zal ons tijdens de wandeling allerlei weetjes vertellen over Kelchterhoef.

De wandeling is gevarieerd en makkelijk toegankelijk met een buggy, Finn heeft ook zijn loopfiets mee en ook dat gaat perfect.

Onderweg zijn er heel wat ‘opdrachten’, zo is er een dierentwister, een speelbos, wandel je via een vlonderpad over het water en kan je eens naar de dieren gaan kijken,….eindigen doe je aan de leuke speeltuin.

Finn en Lily vonden het superleuk en ook wij genoten van de mooie natuur en de kleurrijke ‘buurtsofa’s’.

Heb je ondertussen honger gekregen dan kan je afsluiten met een hapje of drankje op het terras van ‘Hoeve Jan’.

Speelse groeten,

Finn, Lily, Gwenda, Steven en Charlotte

Meer info:

Kelchterhoef

Kelchterhoefstraat

3530 Houthalen-Helchteren

https://www.toerismehouthalen-helchteren.be/events/detail/750/domein-kelchterhoef

https://www.toerismehouthalen-helchteren.be/wandelroute-het-beestige-bomenpad

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.