Eten & Drinken, Uitstappen

Dagje Mechelen

september 7, 2018

Half augustus trok ik met mijn ouders een dagje naar Mechelen.

Mechelen is een stad in de Belgische provincie Antwerpen. De stad ligt in het zuiden van de provincie, centraal tussen de steden Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle.

Check voor je vertrek zeker even de website van Visit Mechelen (deze kan je onderaan het artikel terugvinden). Op de website kan je regelmatig kortingen terugvinden en dat is altijd fijn meegenomen.

Ik had op voorhand een hele lijst gemaakt van wat ik graag wou bezichtigen, maar op zondag gaan de meeste gebouwen pas in de namiddag open, onze dag was dus veel te kort! De openingsuren zijn heel verschillend per dag, dus zeker even op voorhand nakijken.

Bij aankomst in Mechelen bezoeken we eerst de Sint-Romboutskathedraal. De Kathedraal met de immense toren (97 meter hoog!) valt onmiddellijk op en beheerst Mechelen en omgeving! Het is enorm indrukwekkend om hier te mogen rondlopen en alles te ontdekken.
De Kathedraal wordt zeer goed onderhouden en er waren volop restauratiewerken bezig! Verder is het ook mogelijk om een boek over de Kathedraal te kopen of een wenskaart,….

Onze magen beginnen te grommelen en we gaan op zoek naar een gezellig terrasje… We belanden bij Carlton, waar we genieten van een heerlijk menu, vriendelijke en vlotte bediening en een fantastisch zicht op de Grote Markt!

Onze honger is gestild, dus zijn we helemaal klaar om te beginnen aan onze klim van de dag!
We trekken naar de Sint-Romboutstoren, hier staan meer dan 500 treden op het programma. We wandelen van verdieping naar verdieping en doorkruisen zo: kraankamer (160 treden), smidse (233 treden), klokkenkamer (317 treden), oude beiaardkamer (413 treden), uurwerkkamer (423 treden), nieuwe beiaardkamer (440 treden), askelder (jaja de kelder, als je bijna boven bent (490 treden)), en dan eindelijk…. de skywalk (538 treden)! Op elk verdiep hebben we even halt gehouden, om op adem te komen, maar ook om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt. Het hoogtepunt is toch wel de skywalk, het zicht vanop dit panoramisch platform is fantastisch!
De terugtocht naar beneden verloopt trouwens via een andere trap, zo kan je niet in botsing komen met een tegenligger…..

Na deze intense trip, wandelen we naar het water waar we gaan bekomen tijdens een heerlijk boottochtje op de Dijle. We varen ongeveer 40 minuten en passeren aan de jachthaven en het keerdok. Het is een ontspannende tocht, waarbij we heel wat informatie krijgen over het Mechelen van vandaag, maar ook over de geschiedenis. Wil je de Dijle liever wat sportiever bevaren? Geen probleem, je kan ook suppen op de Binnendijle, dus zeker voor ieder wat wils!

Van zo een boottochtje krijg je dorst… Vanop de Vismarkt kan je heerlijk geniet van zicht op het water, bij een lekker drankje!

Helaas tikt de klok onverbiddelijk verder en zit ons dagje Mechelen er bijna op. We wandelen nog wat door de stad en doen nog wat ideeën op voor een volgende trip naar deze mooie stad!

Toeristische groetjes,
Charlotte, Nicole en Hugo

Meer info:
Sint-Romboutskathedraal
Onder-Den-Toren 12
2800 Mechelen

Sint-Romboutstoren
Onder-Den-Toren 12
2800 Mechelen

Restaurant Carlton
Grote Markt 34
2800 Mechelen

Boottochtje Dijle
Haverwerf 6
2800 Mechelen

-Mechelen komt als enige Vlaamse stad, liefst 4 keer voor op de Unesco-lijst van werelderfgoed.
-Het stadscentrum heeft meer dan 300 beschermde monumenten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mechelen_(stad)
https://visit.mechelen.be/
https://toerisme.mechelen.be/top-10
https://www.facebook.com/visitmechelen/
https://www.instagram.com/visitmechelen/
http://sintromboutstoren.mechelen.be/nl/3127/content/8916/torenkamers.html
https://www.facebook.com/carltonmechelen/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.