Eten & Drinken, Uitstappen

Dagje Brussel

augustus 1, 2021

Brussel, de hoofdstad van België, bekend van Manneke Pis en de Brusselse wafel.

Iedereen is er ooit wel eens geweest, maar bij mij en Kirby was het jaren geleden.

Het begon allemaal met het plannen van een bezoek aan Smile Safari, waar Kirby, Vince, Samantha en ik naar toe zouden gaan. Hierover trouwens alle info in het artikel: “The Smile Safari: Tik Tok & Instagrammuseum Brussel“.

Met Samantha hadden we een super goede gids want zij werkte 6 jaar in Brussel.

We rijden met de auto naar Brussel en het verkennen van de Wetstraat en het zien hangen van alle vlaggen is voor Vince al imposant. Ik moet zeggen ook ik voel mij onmiddellijk toerist!

Aangekomen in Brussel gingen we via de Rue de Boucher eerst op zoek naar Jeanneke Pis, een beetje achterin zat ze op ons te wachten.

We wandelen naar de Grote Markt met het Stadhuis en het Broodhuis en gaan verder op zoek naar Manneke Pis, voor de gelegenheid in een uniformpje.

Samantha heeft om 12u gereserveerd bij Pasta Davini, hoog tijd om te gaan terrassen.

We nemen buiten plaats en worden onmiddellijk hartelijk welkom geheten.

Bij de menukaart krijgen we  een volledige uitleg per gerecht.

De vrouw des huizes is de chef-kok en maakt alle pasta’s zelf. Er staan een 12 tal gerechten op de kaart maar je kan ook je pasta en je saus apart kiezen, waardoor er nog een veel ruimere keuze is en uiteraard zijn er ook antipasti.

Vince heeft zijn keuze snel gemaakt en wil de groene pasta Tagliatelle Verde, Samantha en Kirby gaan voor de Fettuccine Montepulciano met worst en ik kies uiteindelijk voor de Triangoli ossobuco met risotto.

Het werd genieten van de pure Italiaanse keuken met de zon op onze snoet.

Na het eten springen we nog even het plaatselijke souvenirwinkeltje binnen want hier is Vince van onder de indruk.

Samantha neemt ons nadien mee naar de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en nadien wandelen we verder naar de Kunstberg. Wat een prachtig uitzicht van hier, we zien mensen chillen bij een foodtruck, heerlijk bij dit weer.

Ondertussen zetten wij onze tocht verder naar het Koninklijk Paleis, de vlag wappert en de tribunes voor de Nationale Feestdag staan al klaar. Na een kleine fotosessie is het tijd om naar het Tik Tok museum te vertrekken (alle info in apart artikel). Als we daar buiten komen zijn we uitgedroogde kiekens en spurten naar het eerste terras om bij te tanken.

Tijdens onze tocht door Brussel hadden we een heerlijke patissier ontdekt waar we toch nog even langs wilden. Momade is  pas geopend en heeft heerlijke gebakjes, de etalage zorgt voor veel kijklustigen. Wij nemen alvast enkele lekkernijen mee en kunnen de volgende dag smullen. We krijgen allemaal nog een doosje ‘Madeleine cakejes’ cadeau omdat ze pas open zijn.

Brussel verlaten zonder een Brusselse wafel te eten kan natuurlijk niet. Wij nemen hiervoor plaats bij Gaufres de Bruxelles, één van de oudste wafelzaken van Brussel. Je kan hier je wafel zelf samenstellen, wij gaan er helemaal voor met vers fruit en een bolletje vanille-ijs. Voor Vince geen wafel maar gewoon lekker afkoelen met een bananen-vanille-ijsje. Ook pannenkoeken en andere lekkernijen zijn te verkrijgen.

Ons dagje Brussel afsluiten doen we aan het Atomium, omdat Vince hier nog nooit geweest is rijden we nog even langs daar voor we naar huis keren. De immense bollen zijn dan ook al van ver te zien en ook wij zijn blij het Atomium terug te zien, binnen springen is voor een volgende keer maar poseren voor de foto doen we als volleerde toeristen.

Onze dag Brussel vloog om, een snuifje cultuur met alle trekpleisters, blij nog eens hier geweest te zijn!

De gebakjes van Momade waren trouwens ook verrukkelijk….

Au revoir!

Kirby, Vince

Samantha en Charlotte

Meer info:

Pasta Divina

Montagnestraat 16

1000 Brussel

Au Gaufres de Bruxelles

Rue Marché aux Herbes 113

1000 Brussel

https://www.belgiumwaffle.com/en

MoMade Cupcakes

Magdalenasteenweg 61

1000 Brussel

https://www.facebook.com/MoMade-Cupcakes-211385328887019

https://www.instagram.com/momadecupcakes/

Manneke Pis

Stoofstraat

1000 Brussel

Jeanneke Pis

Getrouwheidsgang

1000 Brussel

Atomium

Atomiumplein1

1020 Brussel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.