Eten & Drinken

Château Gâteau Paal

juli 4, 2019

Eens lekker uitgebreid gaan ontbijten, kunnen jullie daar ook zo van genieten?

In Paal hebben ze er sinds mei 2018 een heerlijk adresje bij, Chateau Gateau. Ik leerde het kennen via de Internetgazet van Beringen en was eigenlijk onmiddellijk verkocht. Reserveren lukte mij echter niet, want het was steeds volzet. Tot vorige week zondag, toen was het eindelijk zover.

Al van bij mijn reservatie was ik aangenaam verrast. Ik had eerst een kijkje genomen op hun mooie website, want buiten royaal ontbijten, kan je er ook workshops volgen, zoals koekjes bakken of taarten decoreren, je kan een taart bestellen bv. voor een babyborrel en ze hebben speciale hondentaarten en hondenkoekjes. (Ook dat wil ik binnenkort eens uittesten, allé door onze Storm dan toch laten testen).

Terug naar mijn reservatie, ik reserveerde dus via de website, mijn reservatie zou in orde zijn nadat ik een bevestigingsmailtje ontvangen had. Bij deze bevestigingsmail zat een plannetje met de locatie en wat uitleg over wat er allemaal in de omgeving te beleven valt! De eerste keer dat ik dit zie en supertof om te krijgen.

Zondag 23 juni is het dan zover….Samen met een vriendin trek ik naar Chateau Gateau.
We worden hartelijk welkom geheten en mogen aan een tafeltje plaatsnemen. Aan de muren hangen prachtige foto’s en we kijken uit op een heerlijk buffet. Het interieur is super gezellig en ik krijg echt een nostalgisch gevoel. Het is een kleine zaak en bij mooi weer kan je ook buiten plaatsnemen (zit je wel wat verder van het buffet), je krijgt hier een heerlijk warm huiskamer gevoel.

De gastvrouw komt aan tafel en geeft ons wat extra uitleg, we krijgen een glaasje bubbels en een glaasje fruitsap. Verder kunnen we kiezen uit koffie of thee en wordt er ook nog een eitje aan tafel geserveerd. De rest mogen we zelf gaan uitkiezen aan het buffet, je kan het zo gek niet bedenken of het staat erop. Er zijn pannenkoekjes, koffiekoeken, broodjes, verschillende soorten yoghurt, vers fruit, lekkere slaatjes, zoete gebakjes, zowel traditionele als specialere gerechtjes.

Twee uur lang mogen we ons buikje vol eten en dan begint de volgende shift!

We babbelen nog wat met de gastvrouw en gastheer en komen zo te weten dat Karin van de kanten van Mechelen afkomstig is en dat de foto’s die aan de muur hangen allemaal familie is die ze zo een beetje mee naar Limburg brengt.

Bekijk ook zeker de FB-pagina even, want regelmatig zijn er acties en wedstrijden!

Smakelijke groetjes,
Debora en Charlotte

 

Meer info:
Chateau Gateau
Rijsselstraat 11
3583 Paal-Beringen

http://chateaugateau.be/index.html
https://www.facebook.com/chateau.gateau.atelier/?ref=br_rs
https://www.instagram.com/chateau_gateau_cakes/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.