Evenementen

Boekvoorstelling ‘Begiftigd’ Fee Pinxten

februari 17, 2020

Van 30 januari tot 5 februari 2020 was het weer de jaarlijkse poëzieweek, met op 30 januari gedichtendag. Het hoogtepunt van deze speciale week viel in Ham echter op 31 januari, op deze vrijdagavond werden we in de bibliotheek van Ham verwacht voor de boekvoorstelling ‘Begiftigd’, de tweede dichtbundel van Fee Pinxten.

Fee is een Hams talent en ze bracht op haar 14de al haar eerste dichtbundel uit, ik kende haar niet maar was wel benieuwd naar dit supertalent. Samen met mijn nicht Kristel trok ik die vrijdagavond naar de bib in Ham.

Fee werd muzikaal begeleid door twee zusjes en de gedichten werden ook nog afgewisseld met vragen, zodat we Fee beter leerden kennen.

Fee droeg teksten voor uit beide bundels zodat we de evolutie van haar schrijven konden horen en we kregen ook al nieuw werk (nog niet gepubliceerd) te horen.

Deze jongedame schrijft niet alleen in het Nederlands, maar brengt ook heel wat gedichten in het Engels uit, en eigenlijk schrijft ze ook het liefst in het Engels.

De avond vliegt voorbij en we leren Fee wat beter kennen, via de aangepaste powerpoint presentatie zien we dat Fee ook over heel wat tekentalent beschikt. Deze tekeningen vullen ook in de dichtbundel haar werk aan.

Na de voorstelling wordt er ons een drankje en hapje aangeboden en is er de mogelijkheid om de dichtbundel te kopen.

Poëtische groeten,

Kristel & Charlotte

Fee bewees tijdens deze voordracht dat ze over heel wat creatieve talenten beschikt, ik vond het dus hoog tijd om haar nog beter te leren kennen.

Ik sluit dit artikel graag af met een interview!

Fee, je bent heel creatief: dichten, voordragen, piano spelen, tekenen,… Is dit een familie eigenschap en zou je een keuze kunnen maken of is het de combinatie die het zo leuk maakt?

Een keuze maken is vrij moeilijk maar de voorkeur ligt wel bij het schrijven, ik zou niet meer zonder kunnen, dat is zeker. Het is een vorm van expressie voor mij geworden. Maar persoonlijk heb ik natuurlijk het allerliefste de combinatie om op zo veel mogelijk manieren creatief bezig te zijn.

Het schrijven zit niet in de familie en muzikaal is onze familie ook niet, ik ben zelfs de enige die ooit notenleer heeft gestudeerd en een instrument kan bespelen, ik ben een beetje een vreemde vogel op die manier, want ook het tekenen heb ik mezelf aangeleerd.

Heb je een auteur waar je naar op kijkt?

Ja, ik kijk enorm op naar Stephen King en ik hoop op een dag mijn eigen thriller (waar ik al een jaar op aan het broeden ben) te kunnen uitbrengen. Voorlopig nemen gedichten nogal makkelijk de bovenhand. Ook Tim Burton is een heuse inspiratie voor mij, zowel in zijn rariteiten als in zijn genialiteit. Maar ik droom er van een eigen volledige boek in één doorlopend verhaal te schrijven, waarschijnlijk zelfs in het Engels.

Je studeert momenteel voor onderwijzeres maar dan wil je waarschijnlijk fulltime auteur worden?

Fulltime is een echte droom maar niet bepaald realistisch, als het zou kunnen deed ik het onmiddellijk maar het zal voorlopig  parttime blijven.

Veel succes Fee!

De dichtbundel van Fee is te koop in de bibliotheek van Ham, Dorpsstraat 17.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Betty Steenbergen februari 19, 2020 at 9:08 pm

  Mooi!

  • Reply Charlotte februari 20, 2020 at 7:58 pm

   Wat fijn om te horen Betty!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.