Eten & Drinken

Bloesemterras Le Bon Vinvant Sint-Truiden

april 10, 2018

In Haspengouw zijn er heel wat pop-up bloesemterrassen terug te vinden. Zelf ging ik samen met mijn ouders en liefste viervoeter een kijkje nemen op ‘Bloesemterras Le Bon Vinvant’ op de grens tussen Sint-Truiden en Borgloon.

Het is al het derde jaar dat ze hier een pop-up bar bouwen, een veld een beetje hoger en verder dan het vorige, omdat het terrein de afgelopen jaren te klein bleek te zijn. Deze nieuwe pop-up bar kan meer dan 300 mensen aan, toch proberen ze het authentieke te blijven nastreven. Zo zal je ook heel wat streekproducten op hun kaart terugvinden. Op hetzelfde terrein staan ook 5 tenten, waarin je glamoureus kan kamperen, Glamping Haspengouw!

We komen aan rond 15u en het is een echte overrompeling, het eerste mooie weer heeft duidelijk heel veel volk naar hier gelokt. Massaal veel scooters, fietsers en wandelaars die hier even stoppen, maar ook heel wat mensen die gewoon met de auto naar hier komen. We hadden een rustig namiddagje in gedachten, maar dat zit er op dit moment niet in.

Dorst hebben we wel, dus ik ga aanschuiven en ondertussen proberen we nog een stoel of fruitbakje terug te vinden om even te kunnen zitten. We gaan voor streekdranken om onze dorst te lessen, Pipo appel-kersensap en het Jo Zeppers vriendenbier. Pipo appelsappen bevatten steeds appelsap, afkomstig uit de Haspengouwse boomgaard van bedenker Piet Porreye! Aan deze producten wordt niets toegevoegd en is dus 100% fruit. Het bier is een authentieke en artisanale trippel, een typisch Haspengouws streekbier, door de vrienden van Jo Vanoirbeek gelanceerd om hem te herdenken.

Ook voor Storm is de drukte wat te veel, we besluiten een beetje verder te wandelen, want de omgeving is prachtig en met het weer hadden we het niet beter kunnen treffen. We hadden gelukkig wat klapstoeltjes in de auto liggen en installeren ons in het zonnetje. Zalige rust, een boekje lezen, en rondkijken naar al die andere toeristen, super! Het bloesemterras hadden we om de hoek liggen, dus honger of dorst zouden we niet lijden.

Na een blik op de kaart beslissen mijn ouders om voor de Limburgse vlaai en koffie te gaan. Er is keuze tussen krieken en abrikozenvlaai, en de koffie wordt gebrand in Sint-Truiden bij koffiebranderij Gimo. Zelf ga ik voor een Haspengouws hoorntje met vers fruit en een beetje slagroom en een nieuw Pipo appel-kersensapje. Dat heeft gesmaakt!

De kaart is heel uitgebreid en de gerechten kan je gewoon bestellen aan de toog bij de drank en nadien afhalen aan de foodtruck.

We besluiten om een wandeling te gaan maken, zodat we de omgeving wat kunnen verkennen en onze benen wat kunnen strekken.
Na een aperitiefje op het terras van Taverne Haspengouw, keren we terug naar het bloesemterras waar we gereserveerd hebben voor de barbecue. Maar het was er nog even druk en Joris (zaakvoerder van het bloesemterras) had voor ons een afspraak gemaakt om in een zaakje in de buurt te gaan eten, omdat barbecue op dit moment niet haalbaar is. Toevallig de taverne waar we waren gaan aperitieven. Voor ons een fijne oplossing, want ondertussen kregen we wel honger. (Alle info over Taverne Haspengouw, binnenkort in een nieuw artikel).

Onze avond sloten we terug af, op het bloesemterras met een glaasje Seprosa! Seprosa is een nieuwe mousserende wijn uit Haspengouw, hoofdzakelijk gemaakt van appels en peren. Bedenkers Eddy Leclere en Ghislain Houben willen hiermee de import van bubbels uit het buitenland een halt toeroepen en een oplossing bieden voor de fruitoverschotten in Haspengouw. Deze bubbels werden op vrijdag 7 april voorgesteld op dit terras (Eddy is de papa van zaakvoerder Joris van Le Bon Vinvant) en ze zijn erg in trek want we zagen door de dag ook al heel wat flessen voorbij komen! De naam Seprosa is een samentrekking van woorden die gezondheid betekenen, Se komt uit het Arabisch, Pro komt van proost en Sa van santé!

Voor ons zit ons dagje op het bloesemterras erop! Joris komt nog even informeren of alles in orde was met ons avondmaal en we krijgen nog een telefoonnummer voor als er ‘s nachts problemen moesten zijn in onze tent. De volgende morgen zorgt Joris ook voor ontbijt na onze glamping-nacht (meer hierover binnenkort in het artikel over Glamping).

Ga zeker eens een kijkje nemen op het Bloesemterras, want het is de moeite! Er vinden ook regelmatig activiteiten plaats op het terras en er is elke zondag livemuziek, wat het extra gezellig maakt! Neem een kijkje op hun Facebookpagina, waar je een overzicht kan terugvinden van alles wat er te beleven valt!

Toeristische groetjes,
Charlotte,
Nicole, Hugo & Storm

Meer info:
Bloesemterras Le Bon Vinvant
Honsberg
Zepperen
(ter hoogte van fietsknooppunt 171)

Openingsuren:
Elke dag geopend van 29/03/18 tot 03/06/18.
Tijdens de weekdagen van 11u30 tot 18u
Zaterdag, zon- en feestdagen van 10u tot zonsondergang.

Van 9 juni tot 28 augustus kan je de pop-up terugvinden op Wijndomein Sassenbroek.

https://www.facebook.com/bloesemterraslebonvinvant/
http://www.lebonvinvant.be/nl/?q=specials
http://pipoappelsappen.be/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.