Eten & Drinken

Bistro Belge Paal

januari 27, 2020

Vrijdag 24 januari ging ik samen met Gwenda de tweede verjaardag van Geweldig Gezellig vieren. We spreken af bij Bistro Belge, dit is een restaurant gelegen aan hotel Mezzo in Paal-Beringen. In mei bestaat het restaurant 4 jaar, maar voor ons is het de eerste keer dat we hier komen eten.

Bij aankomst worden we onmiddellijk welkom geheten en mogen we plaats nemen aan een hoog tafeltje. We hebben een perfect uitzicht op de open keuken, we kunnen nog net niet, in de potten kijken. Er is ook de mogelijkheid om aan de toog rond de open keuken iets te drinken.

Wij beginnen deze feestelijke avond met één van de geselecteerde cocktails, Gwenda gaat voor een Negroni (op basis van Campari) en ik kies voor een Raspberry Caipirinha (op basis van Cachaca). Bij ons aperitief krijgen we brood en gerookte ham, ideaal om die eerste honger te stillen.

In de meeste restaurants heb je de keuze uit voor- en hoofdgerechten, desserts, af en toe wat tapas,… dat kan hier ook allemaal, maar hier kan je ook voor een degustatiegerecht kiezen. Kies je twee degustatiegerechten dan heb je de hoeveelheid van 1 hoofdgerecht, ga je voor 3 degustatiegerechten heb je de hoeveelheid van een voorgerecht en een hoofdgerecht.

Vermits wij allebei nogal graag vanalles proeven zijn deze degustatiegerechten voor ons ideaal. Gwenda gaat als eerste voor een trio van zalm en ik kies de gamba risotto. Deze twee gerechten laten ons watertanden naar meer.

Voor ons tweede gerecht gaan we allebei de vegetarische tour op, Gwenda met een groentenquiche en ik met een woud-eitje. De groentenquiche van Gwenda mocht iets meer variatie in seizoensgroenten hebben, want had nu veel weg van wortelpuree. Ik was blij verrast met mijn woud-eitje.

De gerechten volgen elkaar vlot op, wil je liever wat meer tijd tussen de gangen is dit uiteraard geen probleem, je wordt hier met de glimlach bediend.

Zoetebekken dat we zijn, hebben we uiteraard nog plaats gelaten voor een dessert. Ik geniet van een tiramisu en Gwenda van een dame blanche op een ijskoud bord.

Wij genoten van een gezellige avond in een modern kader en lekkere gerechten.

Houd er wel rekening mee dat je kleren en jas helemaal naar eten ruiken doordat je langs een open keuken zit.

Smakelijke groeten,

Gwenda & Charlotte

Meer info:

Bistro Belge
Paalsesteenweg 170/2
3583 Paal
Tel.: 011/18 55 68
https://www.bistrobelge.be/
https://www.facebook.com/restaurantbistrobelge/
https://www.instagram.com/bistrobelge/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.