Eten & Drinken, Evenementen

Bar Mimi Oostham

augustus 13, 2018

Samen met een vriendin ging ik enkele weken geleden op bezoek bij Miette in haar zomerse pop-up ‘Bar Mimi’. Bar Mimi is de zomerse pop-up bar van Miette Dirckx in de ‘Oude Pastorie’ in Oostham.

Miette nam deel aan mijn Pop Up restaurant (op VTM) met haar toenmalige vriend, winnen deden ze net niet, maar het werd wel het begin van een horeca carrière.

Begin dit jaar verhuisde Miette naar het Limburgse Oostham, ze deed via mail haar pop-up plannen uit de doeken bij de gemeente en vroeg of zij een pand vrij hadden. Miette kreeg de prachtige ‘Oude Pastorie’ toegewezen, één van de merkwaardigste gebouwen van Oostham. Het is een geklasseerde woning die onderdak heeft gegeven aan de ‘Heemkundige Kring’ van Oostham.

Miette zorgde binnen voor een gezellig interieur in een huiselijke sfeer. Het is heerlijk vertoeven in de woonkamer! De grote troef van deze zaak is zeker de immense tuin, waar er plaats is voor een groot terras. Het terras is overdekt, een kleine plensbui kan het plezier dus niet bederven. Verder is er ook aan de kleinsten gedacht, een springkasteel zorgt voor uren springplezier!

Debora en ik installeren ons op het terras, en bekijken de toffe kaart. Enkele leuke extra’s springen onmiddellijk in het oog…. Zoet bloed is geen probleem hier en ook voor de zon hebben zij de oplossing! Zowel muggenspray, als zonnemelk zijn binnen aan de toog te verkrijgen, een super meerwaarde!

Op de tafeltjes liggen notieblokjes waarop je de bestelling kan noteren, deze bon geef je af aan de gele toog binnen en nadien brengen ze je bestelling naar buiten!

Het was onze bedoeling om hier even te komen aperitieven met wat olijfjes en nadien ergens te gaan eten, maar de gezellig sfeer zorgt ervoor dat we blijven hangen. We bestellen daar maar alle hapjes die je op de kaart kan terugvinden: Mimi’s Nacho’s, Empanada’s en Humus met naan brood. Ook taart en ijsjes zijn er te verkrijgen….. maar onze honger is meer dan gestild.

We vernemen dat er ook regelmatig evenementen plaatsvinden bij ‘Bar Mimi’, de FB-pagina in de gaten houden is dus de boodschap!

Geweldig Gezellige Groetjes,
Debora & Charlotte

Meer info:
Bar Mimi
Molenwijk 60
3945 Oostham

https://www.facebook.com/BarmimiHam/
https://www.instagram.com/barmimi.zomerbar/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.